Για να ξεραθεί το φύλλο κρούστας το κόβω σε λωρίδες με τα χέρια ή όλο μαζί με ένα μαχαίρι και το ξεκολλάω το ένα από το άλλο πάνω σε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Μπορώ να το κάνω από την προηγούμενη μέρα και τα το αφήσω να ξεραθεί με τον αέρα, διαφορετικά το ψήνω στον αέρα στους 100*C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ξεραθεί (ενδιάμεσα το ανακατεύω για να ξεραθούν όλα τα κομμάτια). Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ (όσο πιο μεγάλο έχω) χτυπάω με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά ενσωματώνοντάς τα στο μείγμα.
Αρωματικά τη βανίλια και συνεχίζω ρίχνοντας το γιαούρτι σε δόσεις.
Τέλος βάζω το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας το κι αυτό και μετά λίγα-λίγα βάζω τα ξερά φύλλα κρούστας φροντίζοντας να υγρανθούν καλά όλα.
Αφήνω το μείγμα να μουλιάζουν τα φύλλα για 20- 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το σιρόπι βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει
Για την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι χτυπάω το αυγό, βάζω τη βανίλια και προσθέτω τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα.
Βάζω το σκεύος στην εστία σε μέτρια/ χαμηλή ένταση ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέση η κρέμα.
Το κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω.
Σε ένα λαδωμένο σκεύος εκ. ρίχνω και απλώνω το μισό μείγμα με το φύλλο. Βάζω κουταλιές διάσπαρτες τη μισή ποσότητα τγς κρέμας και πασπαλίζω με 2-3 κουταλιές της σούπας βύσσινα. Συνεχίζω άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο φύλλο, κρέμα βύσσινα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C, για 40 λεπτά.
Το βγάζω αφήνω 5 λεπτά, το λούζω με μια κουτάλα με το σιρόπι και το αφήνω 1-2 ώρες να κρυώσει και να το απορροφήσει πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.
*Στραγγίζω τα βύσσινα (χρησιμοποιώ το 1/3 περίπου) από το σιρόπι (το χρησιμοποιώ όλο).