Γεμίζω τα 2/3 μιας μεγάλης κατσαρόλας με νερό και τη βάζω στην εστία σε δυνατή ένταση.
Όταν αρχίζει να βράζει, προσθέτω το αλάτι, ρίχνω τα μακαρόνια και μειώνω την ένταση σε μέτρια, αφήνοντας τα να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας (θέλω να είναι αλντέντε γιατί θα ψηθούν στη συνέχεια).
Τα στραγγίζω, προσθέτω 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύω και τα αφήνω σκεπασμένα.
Για τη γέμιση, ρίχνω στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε υψηλή ένταση και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω για 2 λεπτά.
Προσθέτω το σκόρδο αφήνω ½ λεπτό και βάζω λίγο-λίγο τον κιμά και το καρότο.
Ανακατεύω και πιέζω με μια πλακέ κουτάλα να σπάσει για να γίνει σπυρωτός.
Όταν πάρει όλος ομοιόμορφο ανοιχτό χρώμα και εξατμιστούν τα υγρά, σβήνω με το κρασί και το αφήνω να εξατμιστεί για 5 λεπτά.
Συνεχίζω με τον πελτέ ντομάτας, αφήνω ½ λεπτό και προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό, μειώνω την ένταση σε χαμηλή, σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι αφήνοντας λίγο κενό να βγαίνει ο ατμός και αφήνω για 40 λεπτά (ενδιάμεσα ανακατεύω και αν χρειάζεται νερό, προσθέτω λίγο προσεκτικά γιατί θέλω στο τέλος η σάλτσα να μείνει σφιχτή, χωρίς πολλά υγρά).
Όταν ετοιμαστεί, κατεβάζω την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνω σκεπασμένη με το καπάκι.
Για την μπεσαμέλ, χρησιμοποιώ αντικολλητική κατσαρόλα, βάζω σε δυνατή ένταση το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.
Μειώνω την ένταση σε μέτρια, προσθέτω το αλεύρι ραντιστά, ανακατεύοντας για 2 λεπτά να καβουρδιστεί. και ρίχνω λίγο-λίγο το ζεστό γάλα, ενσωματώνοντας το στο μείγμα πριν προχωρήσω στο υπόλοιπο.
Όταν το βάλω όλο, ανακατεύω διαρκώς μέχρι να σφίξει, τότε βγάζω την κατσαρόλα από την εστία προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί και ανακατεύω να ενωθούν στη μπεσαμέλ.
Ρίχνω τα μακαρόνια σε ταψί 29 x 37 εκ. μαζί με 1 ½ κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ, τα ανακατεύω όλα μαζί και ισιώνω την επιφάνεια τους.
Πασπαλίζω λίγο τριμμένο τυρί και απλώνω πάνω τους τον κιμά, ισιώνω και όμοια ρίχνω τη μπεσαμέλ.
Ισιώνω από πάνω, πασπαλίζω λίγη τριμμένη φρυγανιά και τυρί και βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220°C, για 35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 15-20 λεπτά πριν το κόψω σε κομμάτια και σερβίρω στα πιάτα.