Go Back
+ servings

Ρακόμελο το Κρητικό σφηνάκι που έγινε μόδα

Το ρακόμελο είναι το γλυκό σφηνάκι που ανάβει τα αίματα και έγινε πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα!
Από τα πιο διαδεδομένα μετά τη ρακή πίνεται τόσο καλοκαίρι όσο και το χειμώνα ζεστό μόλις φτιαχτεί. Η αρωματική γεύση του μας παρασύρει να πιούμε περισσότερο και γι' αυτό θέλει προσοχή.
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, οφείλεις να το κάνεις, αλλά ένα αρκεί, δεν χρειάζεται δεύτερο. Η καλή παρέα είναι προϋπόθεση και αφορμή για να το πιούμε.
ρακόμελο
ρακόμελο
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος5 Λεπ.
Πιάτο: Ρόφημα
Μερίδες: 1 καράφα 250 ml
Θερμίδες: 733kcal

Συστατικά

  • 250 ml ρακή
  • 2 ΚΣ μέλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα πάντα αρκετά μεγαλύτερη από την ποσότητα που θέλω να φτιάξω(για να μην πάρει φωτιά) και σε μέτρια φωτιά ρίχνω τη ρακί.
  • Προσθέτω το μέλι, τα στικ της κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  • Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Βγάζω από τη φωτιά, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις κανέλες, τα γαρύφαλλα και το βάζω στην καράφα της ρακής.
  • Σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 733kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 0.5g | Fat: 0.2g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.03g | Sodium: 7mg | Potassium: 65mg | Fiber: 4g | Sugar: 35g | Vitamin A: 22IU | Vitamin C: 0.5mg | Calcium: 78mg | Iron: 1mg