Φτιάχνω συνδυασμούς ανά 2-3 μπισκότα είτε είναι μόνο ένα είδος μπισκότου είτε ανάμεικτα.
Τα βάζω δίπλα το ένα στο άλλο και κόβω σε όσα θέλω τριγωνικά τις άκρες για να δημιουργηθούν οι σκεπές (μπορούν να κοπούν πρώτα κάποια μπισκότα πιο κοντά και μετά να κοπούν οι σκεπές για να υπάρχει ποικιλία στα ύψη τους).
Λιώνω λευκή σοκολάτα είτε σε μπεν-περί, είτε στα μικροκύματα και τη βάζω σε κορνέ.
Με το κορνέ σχεδιάζω τα μπισκότα σε σπίτια χιονισμένα, βάζοντας περίγραμμα, σκεπή, παράθυρα και πόρτα σε αυτά. Προτιμότερο είναι να κάνω διαφορετικά σχέδια σε κάθε μπισκότα για ποικιλία.
Τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και στο ψυγείο για 10 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα.
Τέλος βάζω από πάνω σε ένα μπισκότα μιράντα λευκή σοκολάτα και πασπαλίζω καρύδα τριμμένη, το γυρίζω στο πλάι και κολλάω κατά μήκος στην άκρη από 3 μπισκότα σπιτάκια (δημιουργώντας έτσι το χιονισμένο έδαφος). Αν δεν φτάνει μόνο ένα μπισκότο κολλάω όμοια στη συνέχεια άλλο ένα και κόβω όπου χρειάζεται.
Πάλι τα τοποθετώ σε αντικοολλητικό χαρτί και να βάζω στο ψυγείο να στεγνώσουν.
Είναι έτοιμα, μπαίνουν είτε οριζόντια, είτε κάθετα και στέκονται όρθια.
Μπορώ να τα βάλω σε σακουλάκια κλείνοντας τα από πάνω με μια κορδέλα και να τα διακοσμήσω ή να τα κάνω δωράκι.