Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας και το ισιώνω με τον πλάστη. Το κόβω στη μέση και από τις δύο πλευρές δημιουργώντας 4 ορθογώνια.
Στα δυο κομμάτια σφολιάτας απλώνω τη μαρμελάδα, στο τρίτο κομμάτι απλώνω την πραλίνα και το τρίτο το αφήνω σκέτο.
Τοποθετώ πρώτα τη μια σφολιάτα με τη μαρμελάδα, πάνω της βάζω το κομμάτι με την πραλίνα και από πάνω το άλλο κομμάτι με την μαρμελάδα. Σκεπάζω με το τελευταίο κομμάτι που είναι σκέτο..
Τα κόβω σε λωρίδες 1,5 εκ. περίπου (βγαίνουν 7), παίρνω την κάθε λωρίδα και την κόβω στη μέση κατά μήκος.
Στριφογυρίζω τα δύο μέρη μεταξύ τους και τα βάζω σπειροειδώς στο ταψί με τις θήκες cupcakes.*
Τα αλείφω με μείγμα χτυπημένου αυγού με 1 κ.σ. νερό και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά.
Όταν χρυσίσουν, είναι έτοιμα, τα βγάζω και σερβίρονται τόσο ζεστά όσο και κρύα.