Go Back
+ servings

Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο

Δεν της φαίνεται πόσο εύκολη μπορεί να είναι αυτή η σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο. Λατρεμένη γιατί δεν έχει διαδικασίες, ούτε πιθανότητα αποτυχίας, σιγουράκι δηλαδή!
Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει πίτα αυτή είναι η συνταγή με την οποία πρέπει να ξεκινήσεις. Με έντονη γεύση φέτας, γίνεται αφράτη και φυσικά τελειώνει γρήγορα γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα τρώγεται…
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο
Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο
Εκτύπωση Συνταγής
4.55 from 74 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 30 Λεπ.
Πιάτο: Πίτες
Μερίδες: 9 Κομμάτια
Θερμίδες: 367kcal

Συστατικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένα
  • 500 γρ σπανάκι
  • ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • ½ κ. γ. πιπέρι
  • 1 ½ κ. γ. κάρυ
  • 250 γρ φέτα
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  • Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
  • Όταν μαραθούν ρίχνω το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το έχω ζεματίσει πριν για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αν είναι κατεψυγμένο απευθείας) και αφήνω να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του.
  • Προσθέτω το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι, βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω το περιεχόμενο να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύω.
  • Προσθέτω το νερό και το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι.
  • Βάζω μέσα τα κρυα χορταρικά (από το τηγάνι), το κάρυ, και 200 γρ φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύω.
  • Το ρίχνω σε λαδωμένο και αλευρωμένο σκεύος 35x40 εκ, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
  • Πασπαλίζω με έξτρα θρυμματισμένη φέτα, πιέζω να μπουν λίγο μέσα τα κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου (αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος).
  • Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 367kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 14g | Fat: 24g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 13g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 99mg | Sodium: 540mg | Potassium: 499mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 6019IU | Vitamin C: 22mg | Calcium: 260mg | Iron: 4mg