Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη να ενωθούν.
Ενσωματώνω στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω με το ρούμι.
Τέλος ρίχνω σε δόσεις το αλεύρι αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα και αφήνω στην άκρη το μπολ.
Σε άλλο μπολ βάζω τα μήλα κομμένα καρέ μαζί με το κορν φλάουρ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια, τις σταφίδες και τα ανακατεύω όλα μαζί.
Απλώνω ένα φύλλο μπακλαβά το βουτυρώνω και βάζω άλλο ένα από πάνω.
Βουτυρώνω την δεξιά του άκρη και βάζω « να κολλήσει» άλλο ένα φύλλο στο πλάι, το βουτυρώνω και το σκεπάζω με ένα δεύτερο από πάνω.
Αφήνω 3-4 εκ από το κάτω μέρος της μεγάλης πλευράς και τοποθετώ κατά μήκος κουταλιές-κουταλίες την κρέμα αμυγδάλου, την απλώνω και πάνω της βάζω το μείγμα των μήλων.
Τυλίγω τα φύλλα σε ρολό δημιουργώντας ένα μεγάλο μπαστούνι.
Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψί 34 εκ. και ξεκινώντας από τη μέση του τυλίγω σπειροειδώς το μπαστούνι των φύλλων.
Το βουτυρώνω από πάνω και συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Τα βουτυρώνω από πάνω, ραντίζω λίγο νερό και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κατώτερη σχάρα, για 1 ώρα.
Βγάζω αφήνω να κρυώσει 20 λεπτά πριν την πασπαλίζω με άχνη και κόψω σε κομμάτια να σερβίρω.