Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και τα ανακατεύω.
Προσθέτω τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Βάζω την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια-χαμηλή ένταση, αναδεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.
Τη μεταφέρω σε επίπεδο σκεύος και τη σκεπάζω με μεμβράνη (να ακουμπά στην επιφάνεια της) και την αφήνω να κρυώσει.
Ξεφλουδίζω το μήλο, το κόβω σε λεπτές φέτες (είτε με το μαντολίνο, είτε με τον αποφλοιωτή) και τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί, τις ταμπονάρω να φύγουν τα υγρά τους.
Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας στο ταψί και με ένα πιρούνι τρυπάω το μισό.
Αφού έχει κρυώσει η κρέμα, την ανακατεύω με το σύρμα να αφρατέψει και την απλώνω στο μέρος της σφολιάτας που τρύπησα.
Πάνω της τοποθετώ τις φέτες των μήλων (να καλύπτει λίγο η μια την άλλη) και τις σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο της σφολιάτας.
Την αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό με 1 κ.σ. νερό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω πασπαλίζοντας λίγη άχνη από πάνω.