Αναμιγνύω πρώτα σε ένα μπολ τα υγρά υλικά, τα ασπράδια, το μέλι και τη βανίλια.
Προσθέτω τα αμύγδαλα, τη βρώμη, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι, τις σταφίδες και τα ανακατεύω καλά να υγραθεί όλο το μείγμα.
Καλύπτω με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 24x11 εκ, την αλείφω με λάδι και ρίχνω το μείγμα μέσα.
Πιέζω καλά πρώτα με μια σπάτουλα και έπειτα βάζω και από πάνω αντικολλητικό χαρτί και πιέζω καλά με τον πάτο ενός ίσιου ποτηριού (αφαιρώ το χαρτί).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει.
Σε τεμαχισμένη κουβερτούρα προσθέτω ½ κ.γ. λάδι και το βάζω στα μικροκύματα ή σε μπεν-μαρί να λιώσει η σοκολάτα.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού ραντίζω τη σοκολάτα σε γραμμές πάνω από το ψημένο μείγμα και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά, να στεγνώσει η σοκολάτα.
Βγάζω και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε μπάρες.
Τις φυλάω μέσα σε κλειστό δοχείο.