Στο κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ρίχνω το αλάτι στο αλεύρι και τα προσθέτω ραντιστά σε δόσεις στην κατσαρόλα, αναδεύοντας παράλληλα, θα γίνουν μια ζύμη.
Την αφήνω για 1- 1 ½ λεπτό στην εστία, ανακατεύοντας, τη βγάζω σε ένα μπολ και ανακατεύω να κρυώσει (να γίνει χλιαρή).
Τότε ενσωματώνω ένα-ένα τα αυγά, μαζί με τη βανίλια μέχρι να γίνει πάλι ζύμη.
Τη μεταφέρω σε κορνέ με μύτη αστέρι.
Στρώνω αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και δημιουργώ μπαστούνια μήκους 10 εκ. έκαστο με το κορνέ, κόβοντας στην άκρη με το ψαλίδι. Αφήνω απόσταση ανάμεσα τους, γιατί στη συνέχεια κόβω το αντικολλητικό χαρτί σε κάθε μπαστούνι (churros).**
Σε ένα τηγάνι βαθύ ή κατσαρολάκι, ζεσταίνω σε δυνατή ένταση 3-4 εκ. λάδι. ¨όταν ζεσταθεί, μειώνω την ένταση σε μέτρια-δυνατή και ρίχνω ένα-ένα τα churros μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, το οποίο με το λάδι ξεκολλάει και το βγάζω.
Δεν γεμίζω κάθε φορά το σκεύος, βάζω 5 περίπου και μόλις πάρουν χρώμα, τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά (συνολικά 8 λεπτά περίπου).
Τα βγάζω σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί και ετοιμάζω ένα άλλο πιάτο ανακατεύοντας τη ζάχαρη με την κανέλα. Πριν κρυώσουν κυλάω τα churros στην κανελοζάχαρη να καλυφθούν με αυτή.
Τα churros είναι έτοιμα, μπορώ όμως να τα συνοδεύσω αν θέλω με σάλτσα σοκολάτας.
Για να τη φτιάξω τεμαχίζω τη σοκολάτα, τη βάζω σε ένα μπολ μαζί με τη γλυκόζη, τη βανίλια, το αλάτι, σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω να ζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων (χαμηλότερη θερμοκρασία για 1 λεπτό).
Ανακατεύω και χρειαστεί επαναλαμβάνω.
Όταν λιώσει όλο το μείγμα, προσθέτω σταδιακά το γάλα (ζεστό όχι καυτό) μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα (όσο κρυώσει θα γίνεται πιο πηχτή).
Σερβίρω τα churros παρέα με τη σοκολατένια σάλτσα.