Στο μπολ ρίχνω 150 ml χλιαρό νερό και μέσα του διαλύω 1 κουταλάκι γλυκού μέλι, 2 ½ κουταλάκια ταχίνι και 8 γρ ξηρή μαγιά.
Προσθέτω 4 κουταλιές σούπας αλεύρι ολικής, να γίνει σαν χυλός και αφήνω το μείγμα για 10 λεπτά.
Συνεχίζω με το υπόλοιπα 250 ml νερό, τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και αφού ενώσω το αλάτι στο υπόλοιπο αλεύρι ολικής τα ρίχνω σε δόσεις μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί (για 2 ώρες περίπου).
Ξεφουσκώνω τη ζύμη, τη μεταφέρω σε επιφάνεια εργασίας, τη ζυμώνω απαλά, την πλάθω σε στρογγυλό κουλούρι και την χωρίζω στα δύο.
Παίρνω κάθε μέρος και το ανοίγω με τα χέρια, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σε οβάλ σχήμα.
Τα σκεπάζω και αφήνω για άλλα 30 λεπτά.
Πιέζω διάσπαρτα με τα δάχτυλά μου τη ζύμη και αφού ενώσω 2 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό με 1 κουταλάκι γλυκού μέλι, ραντίζω τις λαγάνες με αυτό.
Πασπαλίζω από πάνω με σουσάμι και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά.