Πλένω και κόβω τα λαχανικά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή ένταση και σοτάρω τα λαχανικά – το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι.
Προσθέτω ½ κγ αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και τα αφήνω ακόμα για 2 λεπτά.
Ρίχνω το κουνουπίδι, την πατάτα, τα ανακατεύω για 1 λεπτό και τα σκεπάζω με νερό ή ζωμό λαχανικών.
Συνεχίζω με τα καρυκεύματα, το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και τον κουρκουμα και το κάρυ, σκεπάζω με το καπάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Τότε μειώνω την ένταση σε μέτρια-χαμηλή, ανοίγω λίγο το καπάκι να βγαίνει ο ατμός και τα αφήνω να βράσουν για 30 λεπτά.
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, την πολτοποιώ είτε με ραβδομπλέντερ ή μύλο λαχανικών, δοκιμάζω το αλάτι/πιπέρι και την πυκνότητα της (προσθέτω λίγο νερό αν την θέλω πιο αραιή, την βράζω λίγο παραπάνω σε δυνατή ένταση με ανοιχτό το καπάκι αν την θέλω πιο πυκνή).
Τη σερβίρω αμέσως στα πιάτα, γαρνίρω με ένα κλωνάρι σέλερι, ρίχνω λίγο έξτρα ελαιόλαδο και μια φέτα ψωμί φρυγανισμένη με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.