Για το παντεσπάνι χτυπάω με το μίξερ το φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ενσωματώνω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω με τα αρωματικά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύω την τριμμένη καρύδα, με το μπέικιν παόυντερ, το αλάτι και τα ρίχνω εναλλάξ με το γάλα καρύδας, στο μείγμα των αυγών.
Τέλος προσθέτω το αλεύρι.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 24 εκ διαμέτρου και απλώνω και ισιώνω την επιφάνεια του μείγματος.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, στις αντιστάσεις για 75 λεπτά (όταν πάρει χρώμα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθεί εσωτερικά).
Βγάζω και μετά από 15 λεπτά αφαιρώ τη φόρμα. Αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως και το κόβω σε 3 επίπεδα.
Για το σιρόπι βράζω για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού, το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
Για τη βουτυρόκρεμα λιώνω σε μια κατσαρόλα το φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ με τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας. Τα αφήνω να βράσουν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βγάζω και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Ρίχνω το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτω, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα καρύδας και τα χτυπάω να αφρατέψει το μείγμα.
Τοποθετώ στην πιατέλα το 1ο παντεσπάνι (από κάτω βάζω λωρίδες αντικολλητικό χαρτί), το σιροπιάζω με το πινέλο και απλώνω μια στρώση βουτυρόκρεμας με τη σπάτουλα.
Επαναλαμβάνω όμοια άλλες δυο φορές τις στρώσεις παντεσπάνι-σιρόπι-βουτυρόκρεμα.
Τελειώνω καλύπτοντας και τα πλαϊνά με βουτυρόκρεμα (δεν χρειάζεται να είναι τέλεια) και πασπαλίζω με τριμμένη καρύδα από πάνω και στα πλαϊνά 9αφαιρώ τώρα τις λωρίδες με αντικολλητικό χαρτί).
Τη βάζω στο ψυγείο ιδανικά όλη τη νύχτα να κρυώσει καλά πριν την κόψω σε κομμάτια.