Βάζω σε ταψί 23x33 εκ αντικολλητικό χαρτί και απλώνω μια στρώση κράκερς.
Θρυμματίζω τα γλυκά μπισκότα τύπου πτιμπέρ (με τον πλάστη σε σακούλα zip ή στον πολυκόφτη).
Βάζω μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση, ρίχνω το βούτυρο να λιώσει και προσθέτω την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και το γάλα. Τα ανακατεύω να λιώσουν και να βράσει το μείγμα για περίπου 5 λεπτά.
Ενσωματώνω τα θρυμματισμένα μπισκότα και βγάζω την κατσαρόλα από την εστία.
Απλώνω το μισό μείγμα καραμέλας πάνω στα κράκερς και συνεχίζω όμοια άλλη μια στρώση κράκερς – καραμέλα.
Σκεπάζω με μια τρίτη στρώση κράκερς.
Λιώνω την κουβερτούρα με 1 κγ βούτυρο στα μικροκύματα ή στο μπεν μαρί και καλύπτω τα κράκερς από πάνω.
Πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά να στεγνώσει.
Κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.