Go Back
+ servings

Γκρανόλα Φουλ

ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΦΟΥΛ
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια πλούσια γκρανόλα που εκμεταλλεύεται όλα τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε αυτή, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα για όλα τα γούστα.
γκρανόλα φουλ
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 2 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Πρωινό
Μερίδες: 1 Βαζάκι
Θερμίδες: 2153kcal

Συστατικά

  • 100 γρ βρώμη
  • 30 γρ αμύγδαλα ωμά
  • 25 γρ καρύδια ωμά
  • 25 γρ φουντούκια ωμά χοντροκομμένα
  • 25 γρ κολοκυθόσπορους
  • 25 γρ ηλιόσπορους
  • 50 γρ μάνγκο αποξηραμένο σε κομματάκια
  • 50 γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομματάκια
  • 50 γρ σταφίδες
  • 1 κγ κανέλα
  • 3 ΚΣ μέλι
  • 3 ΚΣ ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Ρίχνω όλα τα στερεά υλικά στο ταψί ή σε πυρέξ, τα ανακατεύω καλά.
  • Σε ένα μπολάκι αναμιγνύω το μέλι με το λάδι και τα προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνω στο φούρνο, στους 180* C στις αντιστάσεις για 25 – 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω το μείγμα να κρυώσει τελείως πριν το μεταφέρω σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς για να το αποθηκεύσω.
  • Κρατάει για 1 μήνα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 2153kcal | Carbohydrates: 249g | Protein: 44g | Fat: 120g | Saturated Fat: 15g | Trans Fat: 1g | Sodium: 21mg | Potassium: 1789mg | Fiber: 34g | Sugar: 101g | Vitamin A: 5675IU | Vitamin C: 14mg | Calcium: 277mg | Iron: 14mg