Γκρανόλα Φουλ
ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΦΟΥΛ
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια πλούσια γκρανόλα που εκμεταλλεύεται όλα τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε αυτή, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα για όλα τα γούστα.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά Λεπ. Χρόνος Μαγειρέματος 30 Λεπτά Λεπ. Συνολικός Χρόνος 40 Λεπτά Λεπ.
Μερίδες: 1 Βαζάκι
Θερμίδες: 2153 kcal
100 γρ βρώμη 30 γρ αμύγδαλα ωμά 25 γρ καρύδια ωμά 25 γρ φουντούκια ωμά χοντροκομμένα 25 γρ κολοκυθόσπορους 25 γρ ηλιόσπορους 50 γρ μάνγκο αποξηραμένο σε κομματάκια 50 γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομματάκια 50 γρ σταφίδες 1 κγ κανέλα 3 ΚΣ μέλι 3 ΚΣ ελαιόλαδο
Ρίχνω όλα τα στερεά υλικά στο ταψί ή σε πυρέξ, τα ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολάκι αναμιγνύω το μέλι με το λάδι και τα προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Ψήνω στο φούρνο, στους 180* C στις αντιστάσεις για 25 – 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω το μείγμα να κρυώσει τελείως πριν το μεταφέρω σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς για να το αποθηκεύσω.
Κρατάει για 1 μήνα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
Calories: 2153 kcal | Carbohydrates: 249 g | Protein: 44 g | Fat: 120 g | Saturated Fat: 15 g | Trans Fat: 1 g | Sodium: 21 mg | Potassium: 1789 mg | Fiber: 34 g | Sugar: 101 g | Vitamin A: 5675 IU | Vitamin C: 14 mg | Calcium: 277 mg | Iron: 14 mg