Απλώνω τα φύλλα κρούστας ανά δύο ραντίζοντας ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο.
Τα τυλίγω σε βεντάλια κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και τα γυρίζω σπειροειδώς (σαν σαλιγκάρι) βάζοντας τα σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ (αφήνοντας αέρα μεταξύ τους, όχι σφιχτά).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 35 λεπτά, μέχρι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα το φύλλο.
Ξεφλουδίζω και κόβω σε κομμάτια καρέ τα μήλα. Τα βάζω στην κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Τα ανακατεύω και μέχρι να μαλακώσουν και αν εξατμιστούν τα υγρά τους.
Για την κρέμα στο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, ρίχνω πάνω στο φύλλο την κρέμα, απλώνω ομοιόμορφα τα ψημένα μήλα από την κατσαρόλα, πασπαλίζω με σταφίδες, καρύδια και βάζω πίσω στο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις τώρα, για 40 λεπτά.
Βγάζω και αφήνω πρώτα να κρυώσει 20 λεπτά πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.