Go Back
+ servings

Νηστίσιμα vegan μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Φανταστικά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, νηστίσιμα, μεγάλα και χορταστικά για να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά.
Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά από τα κανονικά, αλλά είναι ότι πιο υγιεινό σε μπισκότο, vegan, και σε κάθε δαγκωματιά νιώθεις τα κομμάτια σοκολάτας.
Με μαστιχωτή υφή, θα γίνουν ο νέος εθισμός! Δεν πιστεύεις και δεν γεύεσαι κανένα από τα ¨περίεργα» υλικά, μια δοκιμή και θα σε πείσει… Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Νηστίσιμα vegan μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας
Νηστίσιμα vegan μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας
Εκτύπωση Συνταγής
3.67 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος12 Λεπ.
Χρόνος ψύξης15 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος27 Λεπ.
Πιάτο: Μπισκότα - Κουλουράκια
Μερίδες: 18 Κομμάτια
Θερμίδες: 180kcal

Συστατικά

  • 60 ml aquafaba (ζωμό ρεβυθιών). Δες ΕΔΩ πως φτιάχνεται
  • 55 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 ΚΣ γάλα βρώμης ή καρύδας ή αμυγδάλου
  • 170 γρ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ λάδι καρύδας ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 275 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • ¼ κγ αλάτι
  • 200 γρ κουβερτούρα κομμένη σε μέτρια κομμάτια

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ ή με το σύρμα την aquafaba να αφρίσει (για 2 λεπτά).
  • Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, το γάλα, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο λάδι καρύδας και τα αναδεύω όλα μαζί.
  • Σε άλλο μπολ ενώνω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο πρώτο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (μόλις ενσωματωθούν σταματάω).
  • Τέλος βάζω τα κομμάτια σοκολάτας, τα ανακατεύω να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζω και αφήνω στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  • Βγάζω, παίρνω κάτι λιγότερο από 1 scoop του παγωτού (1 ½ ΚΣ) και τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους (γιατί θα απλώσουν).
  • Με μια σπάτουλα (για να μην κολλάει τη βρέχω με νερό ή λάδι) τα πιέζω να ισιώσουν από πάνω.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 12-14 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος). ¨όταν η βάση τους αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω πάνω στο ταψί να κρυώσουν τελείως πριν τα μετακινήσω (είναι μαλακά και θα διαλυθούν αν το κάνω όσο είναι ζεστά.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 2g | Fat: 6g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 202mg | Potassium: 33mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 8mg | Iron: 1mg