Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ ή με το σύρμα την aquafaba να αφρίσει (για 2 λεπτά).
Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, το γάλα, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο λάδι καρύδας και τα αναδεύω όλα μαζί.
Σε άλλο μπολ ενώνω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο πρώτο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (μόλις ενσωματωθούν σταματάω).
Τέλος βάζω τα κομμάτια σοκολάτας, τα ανακατεύω να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
Σκεπάζω και αφήνω στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Βγάζω, παίρνω κάτι λιγότερο από 1 scoop του παγωτού (1 ½ ΚΣ) και τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους (γιατί θα απλώσουν).
Με μια σπάτουλα (για να μην κολλάει τη βρέχω με νερό ή λάδι) τα πιέζω να ισιώσουν από πάνω.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 12-14 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος). ¨όταν η βάση τους αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω πάνω στο ταψί να κρυώσουν τελείως πριν τα μετακινήσω (είναι μαλακά και θα διαλυθούν αν το κάνω όσο είναι ζεστά.