Κόβω το μπρόκολο σε μπουκέτο και αφαιρώ το κοτσάνι του.
Ξεφλουδίζω τα καρότα, τα κόβω σε ροδέλες όπως και τις πιπεριές που κόβω σε μέτρια κομμάτια και τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.
Βάζω στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού, 50 ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα πολτοποιώ.
Απλώνω στο ταψί 2-3 ΚΣ από τη σάλτσα και ρίχνω μέσα το μπρόκολο, τα καρότα, τις πιπεριές, τις πατάτες, πασπαλίζω με 1 κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, 1 κγ θυμάρι και τη σάλτσα από πάνω ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτω 3 ΚΣ ελαιόλαδο με 200 ml νερό και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για περίπου 80 λεπτά (τσεκάρω αν είναι μαλακά τα λαχανικά πριν το βγάλω διαφορετικά το αφήνω για άλλα 10 λεπτά).