Βάζω τα κάσιους σε μπολ τα σκεπάζω με βραστό νερό να τα σκεπάζει 2 εκ και τα αφήνω για 3 ώρες (αν βιάζομαι τουλάχιστον για 30 λεπτά).
Τα στραγγίζω και τα ρίχνω στον πολυκόφτη.
Προσθέτω 1 κγ αλάτι, 2 κγ νερό και τα χτυπάω να πολτοποιηθούν σαν αλοιφή.
Βάζω 2 κγ ρίγανη, 2 κγ σκόρδο, ¼ κγ πιπέρι, 3 ΚΣ λευκό ξύδι, 3 ΚΣ σιρόπι σφενδάμου, 50 ml ελαιόλαδο και τα χτυπάω ξανά (αν είναι πολύ πηχτή η υφή μπορώ να αραιώσω με λίγο νερό).
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ το λάχανο που τρίβω με το μαντολίνο, τα καρότα, τα ανακατεύω πρώτα καλά αυτά και έπειτα προσθέτω τη σάλτσα με τα κάσιους και ανακατεύω πάλι.
Δοκιμάζω, αν χρειάζεται προσθέτω αλάτι, ανακατεύω και σερβίρω.
Διατηρείται στο ψυγείο χωριστά τα λαχανικά από τη σάλτσα ή ενωμένα για 4-5 ώρες.