Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να μαλακώσουν.
Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά και αρωματίζω με το εκχύλισμα βανίλιας.
Ενσωματώνω στο μείγμα το τυρί κρέμα Philadelphia που έχω αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου και σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτω στο μείγμα τα άλευρα εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα άλευρα.
Βάζω θήκες στο ταψί για τα cupcakes και γεμίζω τα 2/3 κάθε θήκης με το μείγμα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 25-30 λεπτά.
Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την επικάλυψη χτυπάω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα Philadelphia μαζί με το ζαχαρούχο γάλα να μαλακώσουν και να ενωθούν.
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και χτυπάω για τελευταία φορά.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω από την τυρένια επικάλυψη και σκεπάζω ένα-ένα όλα τα cupcakes.
Πασπαλίζω με τριμμένη καρύδα από πάνω και λίγη τριμμένη καρύδα και διακοσμώ με ένα ζαχαρωτό χιονονιφάδα.
Τα γιορτινά cupcakes είναι έτοιμα για σερβίρισμα!