Παίρνω το κρέας και αφαιρώ, κόβοντας με το μαχαίρι, όσο λίπος μπορώ. Στη συνέχεια το χαράσσω με τη μύτη του μαχαιριού διαγώνια (περίπου 2 εκ. βάθος) και πάλι το ίδιο απ’ την αντίθετη πλευρά σχηματίζοντας ρόμβους. Επαναλαμβάνω τη χάραξη και από την άλλη πλευρά του κρέατος και το βάζω στο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το κύμινο, το κόλιανδρο, την καστανή ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, τη καπνιστή πάπρικά και το πιπερόκαμα. Καθαρίζω και ψιλοκόβω μια σκελίδα σκόρδο και την προσθέτω κι αυτή μέσα στο μίγμα όπως και ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι. Συμπληρώνω με το τζίνζερ, την καυτερή πιπεριά, την κέντσαπ και το θυμάρι. Τέλος βάζω τα υγρά, την μπύρα και το κρασί, ανακατεύω το μίγμα.
Πασπαλίζω το κρέας και από τις δύο πλευρές του με αλάτι και πιπέρι. Μετά το περιλούζω με το μίγμα φροντίζοντας να μπει μέσα στις χαραματιές, του κάνω απαλό μασάζ και από τις δύο πλευρές. Ρίχνω το μέλι από πάνω του (στην μπροστινή πλευρά) και το αλείφω καλά. Το καλύπτω με αλουμινόχαρτο και το αφήνω στο ψυγείο από 4 έως 24 ώρες, να βγουν τα αρώματα και να απορροφηθούν αυτά και λίγα υγρά από το κρέας.
Αφού μαριναριστεί το κρέας το ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για δύο ώρες με το αλουμινόχαρτο στο ταψί, αφού στην μια ώρα το γυρίσω και από την άλλη πλευρά. Μετά αυτό το διάστημα, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, δυναμώνω το φούρνο στους 200 βαθμούς και το ψήνω για αλλά ¾ της ώρας να καραμελώσει εξωτερικά.
Σερβίρεται ζεστό και την μαρινάρα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν σάλτσα σ’ ένα μπολ ή να γαρνίρουμε τις συνοδευτικές πατάτες ή ρύζι.