Go Back
+ servings

Ιταλικά αμυγδαλωτά μπισκότα

Απίθανα, μαστιχωτά ιταλικά αμυγδαλωτά μπισκότα με το κερασάκι στη μέση. Με το άρωμα του ξηρού καρπού, την ανάλαφρη υφή και το χρωματιστό, κατακόκκινο ζαχαρωμένο φρούτο στη μέση, ξεχωρίζουν σαν γιορτινό κέρασμα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για περισσότερο χρώμα συνδυασμό από κόκκινα και πράσινα κεράσια ή να τοποθετήσουμε αντί αυτών ένα ολόκληρο ωμό αμύγδαλο στη μέση.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Ιταλικά αμυγδαλωτά μπισκότα
Ιταλικά αμυγδαλωτά μπισκότα
Εκτύπωση Συνταγής
4.88 from 8 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος45 Λεπ.
Πιάτο: Μπισκότα - Κουλουράκια
Μερίδες: 16 Κομμάτια
Θερμίδες: 157kcal

Εξοπλισμός

  • Ταψί 30x40 εκ

Συστατικά

  • 250 γρ αμύγδαλο πούδρα*
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κγ μέλι
  • ½ κγ εκχύλισμα εσάνς αμυγδάλου
  • 80 γρ άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα
  • 16 κόκκινα κεράσια μαρασκίνο ζαχαρωμένα ή σιροπιαστά στραγγισμένα καλά

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ενώνω την πούδρα αμυγδάλου με 100 γρ ζάχαρης.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια να αφρίσουν. Προσθέτω το μέλι, το εκχύλισμα, τα υπόλοιπα 50 γρ ζάχαρης και τα χτυπάω καλά.
  • Ρίχνω το μείγμα του αμυγδάλου και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα να γίνει μια ομοιογενείς ζύμη (πάστα).
  • Παίρνω κουταλιά-κουταλιά από τη ζύμη (28 γρ περίπου), την πλάθω σε μπάλα, τη βουτάω στην άχνη ζάχαρη να καλυφθεί καλά και την τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί.
  • Συνεχίζω όμοια και με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Πιέζω κάθε μπάλα με το δάχτυλο στη μέση δημιουργώντας μια λακουβίτσα την οποία γεμίζω στη συνέχεια με ένα κεράσι.
  • Τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 15 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα σερβίρω ή τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο.

ΤΙΠΣ:

  • *Την πούδρα αμυγδάλου μπορώ να την προμηθευτώ έτοιμη ή μπορώ να τη φτιάξω με ωμά αμύγδαλα. Τα βγάζω στο νερό για 10 λεπτά, όσο είναι ζεστά τα ξεφλουδίζω και τα αφήνω για 1 μέρα να εξατμιστεί η υγρασία τους. Στη συνέχεια τα χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη, τα κοσκινίζω και ότι περισσέψει το αλέθω ξανά στο μπλέντερ.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 157kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 4g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Trans Fat: 1g | Sodium: 7mg | Potassium: 118mg | Fiber: 2g | Sugar: 17g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 44mg | Iron: 1mg