Go Back
+ servings

Γεμιστό ψαρονέφρι με τυρί

Γεμιστό λαχταριστό ψαρονέφρι στο φούρνο, γεμιστό με φέτα αρωματισμένη και σάλτσα από κρασί.
Τα έχει όλα, ταιριάζει σε δείπνο συνοδευόμενο ιδανικά με ρύζι γαρνιρισμένο με τη σάλτσα του. Αν και φαντάζει ιδιαίτερο, είναι τόσο απλή η προετοιμασία του και εντυπωσιακό το αποτέλεσμα ενώ κι ό χρόνος που απαιτεί είναι μικρός.
Σίγουρα όσοι το δοκιμάσουν θα γλύφουν τα δάχτυλά τους από τη νοστιμιά της γλυκόξινης γεύσης του.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Γεμιστό ψαρονέφρι με τυρί
Γεμιστό ψαρονέφρι με τυρί
Εκτύπωση Συνταγής
4.71 from 27 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 3 Μερίδες
Θερμίδες: 414kcal

Εξοπλισμός

  • Ταψί 30x30 εκ
  • Κατσαρολάκι
  • Οδοντογλυφίδες
  • Αλουμινόχαρτο

Συστατικά

  • 1 μεγάλο χοιρινό ψαρονέφρι 350-400 γρ
  • 1 κγ μουστάρδα
  • 100 γρ φέτα τριμμένη
  • ¼ κγ ρίγανη
  • ¼ κγ θυμάρι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κγ ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ΚΣ μέλι
  • 1 κλαδί φρέσκο δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα:

  • 120 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 180 ml χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κγ ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κύβο βούτυρο 10 γρ
  • 2 κγ κορν φλάουρ

Οδηγίες

  • Βγάζω το ψαρονέφρι από το ψυγείο και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν ξεκινήσω. Το πλένω, τα στεγνώνω και το ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί.
  • Το κόβω στη μέση, όχι μέχρι την άκρη ώστε να μη διαχωριστεί και να μένει ενωμένο.
  • Το πασπαλίζω εσωτερικά και εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι.
  • Με ένα πινέλο το αλείφω εσωτερικά με μουστάρδα.
  • Σε ένα μπολ τρίβω τη φέτα στο χοντρό τρίφτη της ντομάτας, και προσθέτω τη ρίγανη, το θυμάρι, 1/8 κγ πιπέρι, 1 κγ ελαιόλαδο, το ασπράδι του αυγού και τα ανακατεύω καλά.
  • Απλώνω το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στο ψαρονέφρι και το κλείνω με οδοντογλυφίδες.
  • Απλώνω λίγη μουστάρδα πάνω στη γέμιση και τοποθετώ ένα φρέσκο κλαδί δεντρολίβανο.
  • Ανοίγω ένα αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα εσωτερικά μέσα στο ταψί, ραντίζω από 1 κγ ελαιόλαδο και τοποθετώ σε αυτό το ψαρονέφρι.
  • Αλείφω το κρέας με μέλι και το κλείνω με το αλουμινόχαρτο.
  • Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 30 λεπτά, βγάζω από το φούρνο, ανοίγω τη λαδόκολλα και επαναλαμβάνω την επάλειψη με μέλι.
  • Αφήνω το αλουμινόχαρτο ανοιχτό και το βάζω πίσω στο φούρνο στον αέρα αυτή τη φορά, στους 200°C, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά.
  • Το βγάζω από το φούρνο, κλείνω το αλουμινόχαρτο και το αφήνω 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Για τη σάλτσα ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι το κρασί με το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το βούτυρο και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να μειωθεί στο μισό ο όγκος του.
  • Τότε σε 30 ml κρύο νερό διαλύω το κορν φλάουρ, τα προσθέτω στην κατσαρόλα, ανακατεύω και το αφήνω για 10 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρω το κρέας γαρνίροντας από πάνω με τη σάλτσα του, το κόβω σε κομμάτια και μοιράζω στα πιάτα συνοδεύοντας το με ένα ρύζι.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 414kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 34g | Fat: 18g | Saturated Fat: 9g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 124mg | Sodium: 504mg | Potassium: 736mg | Fiber: 1g | Sugar: 18g | Vitamin A: 353IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 189mg | Iron: 2mg