- Βγάζω το ψαρονέφρι από το ψυγείο και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν ξεκινήσω. Το πλένω, τα στεγνώνω και το ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί. 
- Το κόβω στη μέση, όχι μέχρι την άκρη ώστε να μη διαχωριστεί και να μένει ενωμένο. 
- Το πασπαλίζω εσωτερικά και εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι. 
- Με ένα πινέλο το αλείφω εσωτερικά με μουστάρδα. 
- Σε ένα μπολ τρίβω τη φέτα στο χοντρό τρίφτη της ντομάτας, και προσθέτω τη ρίγανη, το θυμάρι, 1/8 κγ πιπέρι, 1 κγ ελαιόλαδο, το ασπράδι του αυγού και τα ανακατεύω καλά. 
- Απλώνω το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στο ψαρονέφρι και το κλείνω με οδοντογλυφίδες. 
- Απλώνω λίγη μουστάρδα πάνω στη γέμιση και τοποθετώ ένα φρέσκο κλαδί δεντρολίβανο. 
- Ανοίγω ένα αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα εσωτερικά μέσα στο ταψί, ραντίζω από 1 κγ ελαιόλαδο και τοποθετώ σε αυτό το ψαρονέφρι. 
- Αλείφω το κρέας με μέλι και το κλείνω με το αλουμινόχαρτο. 
- Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 30 λεπτά, βγάζω από το φούρνο, ανοίγω τη λαδόκολλα και επαναλαμβάνω την επάλειψη με μέλι. 
- Αφήνω το αλουμινόχαρτο ανοιχτό και το βάζω πίσω στο φούρνο στον αέρα αυτή τη φορά, στους 200°C, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά. 
- Το βγάζω από το φούρνο, κλείνω το αλουμινόχαρτο και το αφήνω 10 λεπτά να ξεκουραστεί. 
- Για τη σάλτσα ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι το κρασί με το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το βούτυρο και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να μειωθεί στο μισό ο όγκος του. 
- Τότε σε 30 ml κρύο νερό διαλύω το κορν φλάουρ, τα προσθέτω στην κατσαρόλα, ανακατεύω και το αφήνω για 10 λεπτά ακόμη. 
- Σερβίρω το κρέας γαρνίροντας από πάνω με τη σάλτσα του, το κόβω σε κομμάτια και μοιράζω στα πιάτα συνοδεύοντας το με ένα ρύζι.