Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με 100 γρ ζάχαρη να ενωθούν.
Ρίχνω το αυγό, το ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτω το χρώμα ζαχαροπλαστικής δίνοντας πιο έντονο χρώμα γιατί όταν ψηθεί το χρώμα θα ξεθωριάσει.
Ενώνω το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και σταδιακά τα ενσωματώνω στο μείγμα.
Το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
Παίρνω από μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα, το πλάθω με βρεγμένα ελαφρά χέρια (για να μην κολλάνε) σε μπάλα και τη βουτάω πρώτα στην κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα στην άχνη, φροντίζοντας να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.
Το βάζω σε λαδόκολλά στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 15 λεπτά.
Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί (γιατί είναι μαλακά κι αν μετακινηθούν ζεστά μπορεί να σπάσουν).