Go Back
+ servings

Κοτόπουλο πέστο

Λαχταριστό, ζουμερό, αρωματικό κοτόπουλο με σάλτσα πέστο και μαστιχωτό λιωμένο τυρί στο φούρνο.
Ετοιμάζεται γρήγορα και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι ή ζυμαρικά για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Κοτόπουλο πέστο
Κοτόπουλο πέστο
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος45 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 4 Μερίδες
Θερμίδες: 486kcal

Συστατικά

  • 700 γρ στήθος κοτόπουλου 2τμχ
  • 180 γρ σάλτσα πέστο
  • 150 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1/8 κγ πιπέρι

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 60 γρ φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ΚΣ κουκουνάρι
  • 4 ΚΣ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 120 γρ παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

  • Βγάζω το κρέας από το ψυγείο και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά).
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση, όχι μέχρι το τέλος, τα αφήνω ενωμένα στην άκρη.
  • Τα απλώνω και τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνω τη μισή ποσότητα από το πέστο.
  • Πάνω στη σάλτσα τοποθετώ ανοιχτά τα στήθη του κοτόπουλου και τα σκεπάζω με το υπόλοιπο πέστο.
  • Κλείνω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά (ανάλογα το πάχος του κρέατος).
  • Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζω με τριμμένη μοτσαρέλα και βάζω το ταψί πίσω στο φούρνο, ξεσκέπαστο αυτή τη φορά για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
  • Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω μαζί με αρωματικό ρύζι basmati ή ζυμαρικά γαρνίροντας τα με τη σάλτσα από το πέστο.

ΤΙΠ:

  • Για το πέστο βάζω το βασιλικό, το σκόρδο και το κουκουνάρι στον πολυκόφτη και τα αλέθω. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω ξανά μέχρι να γίνει σφιχτή σάλτσα. Το αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο, με 1 ΚΣ ελαιόλαδο να το σκεπάζει, στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 486kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 48g | Fat: 30g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 145mg | Sodium: 1004mg | Potassium: 677mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1214IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 271mg | Iron: 1mg