Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε καρέ (κυβάκια).
Τα ρίχνω στην κατσαρόλα και προσθέτω το χυμό ½ λεμονιού, 60 γρ ζάχαρη, 1 κγ κανέλα και ¼ κγ γαρύφαλλο.
Τα αφήνω να σιγοβράσουν σε μέτρια-χαμηλή ένταση για 15 λεπτά. Τα βγάζω από την εστία και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και ½ κγ κανέλα.
Σε ένα επίπεδο πιάτο ανακατεύω την τριμμένη φρυγανιά με τη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Παίρνω μια φέτα ψωμί του τοστ (αν έχει κόρα, την αφαιρώ) και με τον πλάστη την συμπιέζω να ισιώσει.
Τοποθετώ 1 ΚΣ γέμιση στη μια άκρη και την τυλίγω σε ρολό.
Το βουτάω πρώτα στο μείγμα των αυγών, έπειτα σε αυτή της φρυγανιάς και το βάζω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ένα-ένα και τα υπόλοιπα.
Με ένα μικρό πιρουνάκι πιέζω τις ανοιχτές άκρες τους να κλείσουν.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σερβίρω αμέσως!