Go Back
+ servings

Κέικ με πέστο και φέτα

Για τη στιγμή που θέλεις ένα αλμυρό σνακ να σε κρατήσει, αυτό το κέικ με πέστο και φέτα είναι ότι χρειάζεσαι!
Εύκολο, με δροσερό άρωμα βασιλικού και κομμάτια φέτας να νιώθεις τη γεύση της σε κάθε κομμάτι, αυτό το αλμυρό κέικ θα σε καλύψει.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Κέικ με πέστο και φέτα
κέικ με πέστο και φέτα
Εκτύπωση Συνταγής
4.63 from 8 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Πρόχειρο γεύμα - Σνακ
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 145kcal

Συστατικά

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 110 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 ΚΣ πέστο βασιλικού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 110 γρ φέτα σε κυβάκια
  • 2 κγ μαυροσούσαμο για γαρνίρισμα προαιρετικά

Οδηγίες

  • Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το ελαιόλαδο να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω το γάλα και το πέστο.
  • Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τα ρίχνω σε δόσεις.
  • Τέλος ενσωματώνω στο μείγμα τη φέτα κομμένη σε μικρά καρέ.
  • Καλύπτω τη φόρμα με λαδόκολλα, μεταφέρω το μείγμα σε αυτή και ισιώνω την επιφάνεια του.
  • Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180°C για 50 λεπτά περίπου (δοκιμάζω με οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει στεγνή όταν είναι έτοιμο).
  • Βγάζω και το αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το βγάζω από τη φόρμα.
  • Σερβίρεται ζεστό και κρύο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 145kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 5g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 129mg | Potassium: 135mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 118IU | Calcium: 101mg | Iron: 1mg