Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το ελαιόλαδο να αφρατέψουν.
Προσθέτω το γάλα και το πέστο.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τα ρίχνω σε δόσεις.
Τέλος ενσωματώνω στο μείγμα τη φέτα κομμένη σε μικρά καρέ.
Καλύπτω τη φόρμα με λαδόκολλα, μεταφέρω το μείγμα σε αυτή και ισιώνω την επιφάνεια του.
Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180°C για 50 λεπτά περίπου (δοκιμάζω με οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει στεγνή όταν είναι έτοιμο).
Βγάζω και το αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το βγάζω από τη φόρμα.
Σερβίρεται ζεστό και κρύο.