Για τα μπισκότα χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να μαλακώσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτω το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύω καλά.
Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν παούντερ και τα ενσωματώνω σε δόσεις στο μείγμα, δημιουργώντας τη ζύμη.
Την τυλίγω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για την κρέμα λεμονιού ανακατεύω καλά σε μια μικρή κατσαρόλα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Τη βάζω στην εστία, σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα μέχρι να δέσει σε κρέμα.
Τότε την βγάζω από την εστία, προσθέτω το κρύο βούτυρο και ανακατεύω να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Τη μεταφέρω σε ένα κρύο σκεύος, σκεπάζω με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος και βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, τη βάζω ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και την ανοίγω σταδιακά με τον πλάστη.
Κόβω με το κουπ-πατ σε δίσκους διαμέτρου 7,5 εκ.
Παίρνω ένα-ένα, το βάζω σε χάρτινη θήκη και πιέζω τις δύο αντίθετες άκρες του να κολλήσουν, σαν βαρκούλα (μπορώ να τα πιάσω με συνδετήρα στην άκρη τις θήκες για λίγα λεπτά, για πιο σταθερό αποτέλεσμα).
Τα μεταφέρω με τις χάρτινες θήκες στο ταψί και τις ψήνω στους 180 °C για 12 λεπτά στις αντιστάσεις (μόλις η βάση του αρχίζει να παίρνει χρώμα είναι έτοιμα).
Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Τα γεμίζω ένα-ένα με ½ κγ κρέμα λεμονιού και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.