Πικάντικο και πολύ αρωματικό αυτό το ντιπ με λιαστές ντομάτες στο οποίο μπορώ να βουτήξω το κράκερ ή το κριτσίνι μου.Ξέρετε πόσο λατρεύω τις λιαστές ντομάτες που τόσο εύκολα μπορούμε να φτιάχνουμε εδώ στην Ελλάδα με την τόσο ξεχωριστή γεύση τους.Είναι ένα εύκολο και γρήγορο ντιπ που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να συνοδεύσω το ποτό μου αλλά ακόμα και σαν σάλτσα για ένα ιδιαίτερο σάντουιτς.
1φρέσκο κρεμμυδάκιψιλοκομμένο +έχτρα για γαρνίρισμα
4φύλλα φρέσκου βασιλικού +έχτρα για γαρνίρισμα
½λεμονιού το χυμό
½κγ αλάτι
1πρέζα πιπέρι
Οδηγίες
Μουλιάζω τα κάσιους στο νερό για τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ (αν δεν έχω χρόνο τα βάζω σε ζεστό νερό για 30 λεπτά). Τα στραγγίζω από το νερό.
Σε ένα δυνατό κόφτη αλέθω τα κάσιους με τις λιαστές ντομάτες.
Ρίχνω το νερό και χτυπάω πάλι.
Προσθέτω με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φύλλα του βασιλικού, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιώ όλα μαζί πολύ καλά.
Σερβίρω γαρνίροντας με λίγα φύλλα βασιλικού και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Φυλάσσω στο ψυγείο σε καλά κλειστό δοχείο για 3 – 4 μέρες.