Κόβω το κουνουπίδι σε πολύ μικρά μπουκετάκια στο μέγεθος περίπου του κιμά και τα βάζω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Πασπαλίζω με 2 ΚΣ ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και καπνιστή πάπρικα.
Τα ανακατεύω καλά και τα απλώνω φροντίζοντας να μην καλύπτει το ένα το άλλο.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 220°C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα (εξαρτάται από το μέγεθος τους).
Γεμίζω τα 2/3 μιας κατσαρόλας με νερό, σκεπάζω με το καπάκι σε δυνατή ένταση.
Όταν βράσει το νερό ρίχνω 1 κγ αλάτι, τα ζυμαρικά, τ’ ανακατεύω να μην κολλήσουν μεταξύ τους, μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω για 7 περίπου λεπτά (συμβουλεύομαι τον προτεινόμενο χρόνο συσκευασίας τους) μέχρι να γίνουν al dente.
Τα στραγγίζω και κρατάω ½ κούπα από το ζωμό τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο σε δυνατή ένταση και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.
Προσθέτω ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου και την καυτερή πιπεριά για 2-3 λεπτά και τα αφαιρώ.
Καβουρδίζω για 2 λεπτά τον πελτέ ντομάτας και τον αραιώνω με 80ml νερό, το κόκκινο πέστο, ¼ κγ αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 2 ΚΣ μαϊντανό, το κουνουπίδι, τη διατροφική μαγιά και τα ανακατεύω απαλά όλα μαζί.
Τέλος προσθέτω λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών, τα λινγκουίνι τα ενσωματώνω και αφήνω να ενωθούν και να δέσουν μαζί για 2 λεπτά.
Σερβίρω γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό και μια πρέζα πιπέρι.