Κόβω το μπέικον σε τετράγωνα κομματάκια, ζεσταίνω το τηγάνι σε μέτρια ένταση, τα ρίχνω ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να γίνουν τραγανά και να σκουρύνει το χρώμα τους.
Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε μπολ ρίχνω τα κίτρινα τυριά, 50 γρ από το σκληρό τυρί, το μπέικον, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και τη σάλτσα πίτσας, ανακατεύοντας τα καλά να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Απλώνω στον πάγκο 7 φύλλα κρούστας και τα κόβω κατά μήκος της μικρότερης πλευράς τους σε τρία ίσα μέρη (λωρίδες).
Παίρνω 1 κουταλιά σούπας από τη γέμιση, τη βάζω στην μια άκρη στη μέση και με ένα πινέλο αλείφω με νερό (ή ελαιόλαδο) το υπόλοιπο φύλλο.
Αφού τυλίξω 2-3 φορές σε ρολάκι από την άκρη, να κλείσει καλά η γέμιση, διπλώνω δεξιά-αριστερά το φύλλο προς τα μέσα.
Συνεχίζω το τύλιγμα σε ρολό μέχρι να τελειώσει το φύλλο φροντίζοντας να κλείσει καλά η άκρη του και το τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.*
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα ρολάκια.
Σε ένα πιάτο ενώνω την τριμμένη φρυγανιά με 50 γρ τριμμένο σκληρό τυρί και ένα – ένα ρολάκι, το αλείφω εξωτερικά με το πινέλο με ελαιόλαδο και το κυλάω στη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθεί παντού με αυτή.
Το βάζω πίσω στο ταψί προσέχοντας πάντα η ένωση του φύλλου να τοποθετηθεί από την κάτω μεριά για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα.
Τα ραντίζω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στον αέρα, για 10-15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα).
Τα σερβίρω αμέσως συνοδεύοντας τα με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα.