Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Το αφήνω στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει και έπειτα προσθέτω την απλή και την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζω με τον πουρέ της κολοκύθας και τα αυγά ένα – ένα κάθε φορά. Βάζω τις βανιλίνες και χτυπάω καλά.
Ρίχνω το μίγμα των υγρών υλικών (του μίξερ), μέσα στα στερεά (άλευρα) και με μια μαρίζ τα ανακατεύω καλά το μίγμα.
Το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέτω το γάλα και τη σκόνη κακάο και στο άλλο τα μπαχαρικά, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο. Αναμιγνύω τα υλικά να γίνει το κάθε ένα ομοιογενές μίγμα.
Με ένα μαχαίρι κόβω τα καπάκια από τα πορτοκάλια (τα κρατάω), βγάζω το κοτσάνι τους και εσωτερικά τα αδειάζω με ένα κουτάλι. Βάζω μια κ. σ. από κάθε μίγμα (γεμίζοντας τα ¾ του πορτοκαλιού), και με το μαχαίρι τα ανακατεύω λίγο να μπει το ένα μέσα στο άλλο.
Καλύπτω με αλουμινόχαρτο εξωτερικά τα πορτοκάλια αφήνοντας ανοιχτή μόνο την τρύπα τους και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Βάζω ανά 2 τα ταψιά μέσα και αφήνω για 30 – 40 λεπτά (20 λεπτά αν χρησιμοποιήσω απλές χάρτινες θήκες αντί των πορτοκαλιών). Στα 30 λεπτά δοκιμάζω αν είναι έτοιμα με την βοήθεια μια οδοντογλυφίδας. Εσωτερικά πρέπει να κρατάνε λίγο την υγρασία τους.
Όταν ετοιμαστούν τα αφήνω 15 λεπτά να κρυώσουν, βγάζω τα αλουμινόχαρτα και με ένα μαχαίρι αφαιρώ την περίσσεια τον κέικ που έχει φουσκώσει από πάνω.
Με την βοήθεια ενός πλάστη ή απλά με τα δάχτυλα μου, απλώνω ένα ζαλεδάκι και το κόβω στρογγυλό. Με το μαχαίρι δημιουργώ αστράκια ενώ με ένα άλλο κομμάτι τυλίγω το πάνω μέρος της οδοντογλυφίδας. Τοποθετώ το «αστράκι» στο σημείο που ήταν το κοτσάνι του πορτοκαλιού, τρυπάω την οδοντογλυφίδα από πάνω και σκεπάζω με το καπάκι το άνοιγμα του πορτοκαλιού.
Τέλος με τον μαρκαδόρο ζωγραφίζω φατσούλες πάνω του.