Για να φτιάξω τη βάση θρυμματίζω τα μπισκότα στο μούλτι.
Τα ανακατεύω καλά μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνω το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 23 εκ. με αποσπώμενο πάτο, αφού πρώτα καλύψω με λαδόκολλα τη βάση της.
Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα σε όλο τον πάτο και πιέζω με μια σπάτουλα ή με ένα ποτήρι.
Βάζω στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
Για τη γέμιση χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να δημιουργήσει κορυφές.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα τυριού να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Προσθέτω την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνω το φυστικοβούτυρο και το ενσωματώνω στο μείγμα.
Τέλος, με μια σπάτουλα ενώνω και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά ώστε να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.
Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και τη γεμίζω με το μείγμα.
Με μια σπάτουλα ισιώνω την επιφάνεια και βάζω πάλι στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Αφού περάσει αυτό το διάστημα, αφαιρώ τον δακτύλιο από τη φόρμα και μεταφέρω το cheesecake σε μια πιατέλα.
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνω μέσα στη θρυμματισμένη σοκολάτα, ανακατεύω για να γίνει μια πλούσια ρευστή γκανάζ. Αφήνω λίγο να κρυώσει και τη ρίχνω πάνω από το γλυκό. Γαρνίρω με λίγα χοντροκομμένα φυστίκια στη μέση.
Φτιάχνω καραμέλα βράζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα μια κλειστή συσκευασία ζαχαρούχο γάλα για 4 ώρες, έχοντας βεβαιωθεί ότι καλύπτεται πλήρως από νερό.
Στην καραμέλα, ρίχνω μια πρέζα αλάτι και ραντίζω από πάνω όλο το cheesecake.
Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρω.