Βάζω σε σχάρα (με ταψί από κάτω) τις πιπεριές και της ψήνω στους 230*C στον αέρα για 20 – 30 λεπτά περίπου. Αν μαυρίσουν από πάνω, δεν πειράζει, καθαρίζονται ευκολότερα όσο περισσότερο ψημένες είναι.
Τις βγάζω από το φούρνο, τις αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν και προσεκτικά κόβω το κοτσάνι τους, αφαιρώ τη φλούδα, κάνω μια τομή στη μέση ανοίγω και βγάζω τα σπόρια.
Συνεχίζω όμοια με όλες. Τις πολτοποιώ στο μούλτι.
Για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρω για ένα λεπτό το κρεμμύδι.
Προσθέτω το σκόρδο, το ανακατεύω μια φορά και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Την βγάζω από την εστία και προσθέτω τις πολτοποιημένες πιπεριές.
Για τη γέμιση σε ένα μπολ αναμιγνύω την θρυμματισμένη ξινή μυζήθρα με το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το δυόσμο. Τη βάζω σε ένα κορνέ.
Σε ένα πυρέξ στρώνω τη μισή ποσότητα της σάλτσας. γεμίζω με το κορνέ ένα ένα τα κανελόνια και τα τοποθετώ πάνω στη σάλτσα. Σκεπάζω τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα και γαρνίρω θρυμματισμένη ξινομυζήθρα.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρω.