Καθαρίζω το κοτσάνι από τις μπάμιες κωνικά αφαιρώντας την φλούδα τους. Τις ραντίζω με το χυμό του λεμονιού, τις ανακατεύω να βραχούν όλες και τις αφήνω στον ήλιο να στεγνώσουν, να μαραθούν.
Εν τω μεταξύ, ξύνω τις ντομάτες, βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί και τα αλείφω με τον ντοματοπολτό. Τους ρίχνω μισό κγ αλάτι, 1/4 κγ πιπέρι και 1/2 κγ ρίγανη κάνοντάς τους μασάζ να πάνε παντού. Επαναλαμβάνω και από τις δύο πλευρές τους.
Μόλις στεγνώσουν οι μπάμιες, τις αλατίζω με μισό κγ αλάτι και με μια πρέζα πιπέρι τις πιπερώνω κι αυτές. Ρίχνω τον υπόλοιπο ντοματοπολτό και αναμιγνύω καλά.
Τις τοποθετώ στο ταψί και κάτω από τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αν έχει περισσέψει ζουμί από τον ντοματοπολτό το ραντίζω όπως και το ελαιόλαδο από πάνω. Τέλος ρίχνω το νερό και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνω για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.