Κόβω τα βερίκοκα στη μέση, αφαιρώ το κουκούτσι και το κοτσάνι τους. Τα πασπαλίζω με 1 ΚΣ ζάχαρη και τα αφήνω.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
Ρίχνω τη ζάχαρη σταδιακά και συνεχίζω προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά.
Αρωματίζω με το ξύσμα των λεμονιών και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνω το αμύγδαλο σε σκόνη (χτυπάω στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη, σαν αλεύρι) με τη μισή ποσότητα από το γάλα εναλλάξ.
Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και τελειώνω με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα σε δόσεις.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 26 εκ διαμέτρου και ρίχνω το μείγμα του κέικ.
Κόβω σε λεπτές φέτες τα βερίκοκα και τα τοποθετώ πάνω στο μέιγμα μαζί με τα υγρά που έχουν κατεβάσει τα φρούτα.
Πασπαλίζω με λίγο φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
Τσεκάρω με ένα μαχαίρι τρυπώντας στη μέση του κέικ για να δω αν είναι έτοιμο.
Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά πριν βγάζω το κέικ από τη φόρμα και το βάλω στην πιατέλα.
Το αφήνω να κρυώσει και γαρνίρω με λίγη άχνη ζάχαρη και έξτρα φιλέ αμυγδάλου.
Αν το συνοδεύσω με μια μπάλα παγωτό είναι τέλειο για επιδόρπιο!