Επιλέγω ταψί ή πυρέξ που χωράει ακριβώς το κρέας.
Αλείφω με αλάτι, πιπέρι,1/2 χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200*C για 1 ώρα περίπου (εξαρτάται από το μέγεθος του κοτόπουλου, αν είναι μικρότερο αφήνω 10 λεπτά πιο λίγο χρόνο).
Για τη σάλτσα γιαουρτιού αναμιγνύω το γιαούρτι με τα αυγά και τη ρίγανη.
Βγάζω το φαγητό από το φούρνο, προαιρετικά αν θέλω αφαιρώ το δέρμα, και λούζω το κοτόπουλο με το μείγμα γιαουρτιού.
Πίσω στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 20 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και αφήνω για 15 λεπτά πριν σερβίρω.