Go Back
+ servings

Πανακότα ιταλιάνα

ΠΑ—ΝΑ—ΚΟ—ΤΑ σε λατρεύω!
Εύκολο και δροσερό ιταλικό γλυκό συνοδευόμενο από μια ιδιαίτερη σοκολατένια σως.Φτιάξε την γρήγορα, βάλε την στο ψυγείο και το απόγευμα είναι έτοιμη.
Πανακότα ιταλιάνα
Πανακότα ιταλιάνα
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος ψύξης4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος10 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 3 Άτομα
Θερμίδες: 409kcal

Συστατικά

  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 32 γρ ζάχαρη
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σοκολατένια σως:

  • 2 ΚΣ κακάο
  • 2 ΚΣ γάλα
  • 4 ΚΣ ζάχαρη
  • 2 ΚΣ λάδι καρύδας

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζω 3 φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύω να ζεσταθεί το μείγμα και πριν βράσει στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω μέσα, ανακατεύω να διαλυθούν τελείως και κατεβάζω από τη φωτιά.
  • Βάζω το μείγμα σε 3 φορμάκια και τα τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Για να τα ξεφορμάρω βουτάω τα φορμάκια σε μπολ με ζεστό νερό για 1 λεπτό και τα αναποδογυρίζω στο πιάτο.
  • Όταν θέλω να τη σερβίρω φτιάχνω τη σως σοκολάτας ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το λάδι καρύδας και διαλύοντας μέσα τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύω να λιώσει το κακάο και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά η σως, να μπορεί να «σταθεί», και ρίχνω μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα σοκολάτας πάνω στην πανακότα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 409kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 5g | Fat: 30g | Saturated Fat: 21g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 50mg | Potassium: 172mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 816IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 105mg | Iron: 1mg