Go Back
+ servings

Πένες με καπνιστό τόνο στο φούρνο

Καλοκαιριάζει και τα φαγητά μας τα θέλουμε δροσερά, αρωματικά και να τρώγονται και κρύα!
Γι αυτό ετοίμασα πένες με καπνιστό τόνο στο φούρνο, ντοματίνια, ελίτσες, θυμάρι και ξύσμα λεμονιού, όλα μαζί ψημένα στο φούρνο.
Σε λιγότερο από 1 ώρα έχεις ένα φαγητό υπερπαραγωγή που μυρίζει όλο τον τόπο.Χρησιμοποίησα Τόνο Καπνιστό TRATA που μόλις τον ανοίγω καταλαβαίνω τι διαφορά.
Ο μοναδικός τόνος που καπνίζεται φυσικά σε φούρνο με ξύλα, πρωτοποριακός με υψηλή θρεπτική αξία και φυσική πηγή πρωτεϊνών.Χάρη στη χρήση υψηλής τεχνολογίας, ο τόνος μαγειρεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διασφαλιστεί ότι θα είναι τρυφερός.
Πένες με καπνιστό τόνο στο φούρνο
Πένες με καπνιστό τόνο στο φούρνο
Εκτύπωση Συνταγής
4.84 from 6 votes
Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος55 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 8 Μερίδες
Θερμίδες: 401kcal

Εξοπλισμός

  • 1 πυρίμαχο ταψί 35x25 εκ
  • 1 μέτρια κατσαρόλα

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2)κουτιά καπνιστού τόνου TRATA
  • 500 γρ πένες ριγέ ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 2 κούπες τριμμένες ντομάτες 500 ml
  • 3 ΚΣ γεμάτες πράσινες ελιές (40) γρ κομμένες σε ροδέλες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κγ θυμάρι
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 γερή πρέζα πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και 2 κγ αλάτι ρίχνω τα ζυμαρικά και τα αφήνω σε μέτρια ένταση να βράσουν για 3-4 λεπτά πιο λίγο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας τους.
  • Τα στραγγίζω και κρατάω 100 ml από το ζωμό τους. Βάζω τις πένες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί τις ραντίζω με 1 ΚΣ ελαιόλαδο και τα ανακατεύω απαλά.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που έβρασα τις πένες στραγγίζω το λάδι από τη μια συσκευασία του Καπνιστού Τόνου TRATA, βάζω δυνατή ένταση και σοτάρω το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίχνω το σκόρδο, το αφήνω για 1 λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, 1 κγ αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κγ θυμάρι, μειώνω την ένταση σε μέτρια, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά.
  • Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, την βγάζω από την εστία και προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ελιές, τον Καπνιστό Τόνο TRATA, ξύσμα μισού λεμονιού, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα’ ανακατεύω όλα πολύ καλά.
  • Ρίχνω τη σάλτσα στο σκεύος με τα ζυμαρικά, ανακατεύω και θρυμματίζω από πάνω διάσπαρτα τον δεύτερο τόνο με το λάδι του.
  • Ανάλογα πόσο υγρή είναι η σάλτσα ντομάτας βάζω από 30 – 100 ml από το ζωμό των ζυμαρικών που κράτησα.
  • Σκεπάζω το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180* C, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, γαρνίρω με λίγο έξτρα μαϊντανό, κλαδιά από φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.
  • Έτοιμο για σερβίρισμα!

*Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την TRATA GREECE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 401kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 22g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 427mg | Potassium: 515mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 597IU | Vitamin C: 17mg | Calcium: 60mg | Iron: 3mg