Τρίβω τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ στον χοντρό τρίφτη.
Πλένω την πιπεριά, αφαιρώ το κοτσάνι, τα σπόρια εσωτερικά και την κόβω σε ροδέλες.
Πλένω μια ντομάτα και κόβω δυο φέτες σε ροδέλες από αυτή.
Σε ένα πυρέξ μέτριο ή πυρίμαχο σκεύος βάζω τη μισή ποσότητα από την τριμμένη φέτα.
Από πάνω απλώνω τις ροδέλες της πιπεριάς και 2 φέτες ντομάτας.
Σκεπάζω με την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζω το πιπέρι, το μπούκοβο και τη ρίγανη.
Ραντίζω με το ελαιόλαδο, σκεπάζω με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο στους 200*C για 15 - 20 λεπτά, να λιώσει η φέτα.
Το σερβίρω ζεστό μέσα στο σκεύος που ψήθηκε μαζί με φρέσκο ψωμί.