Βάζω στο μπλέντερ τους χουρμάδες με το βραστό νερό και τα αφήνω για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
Βάζω ωστόσο σε ένα κατσαρολάκι τα βερίκοκα μαζί με το μέλι και τα βράζω σε μέτρια – υψηλή φωτιά ανακατεύοντας να μην κολλήσουν για περίπου 10 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν αρκετά και έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί, τα βγάζω από τη φωτιά, τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω να κρυώσουν.
Προσθέτω τα κρύα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα χτυπώντας τα όλα μαζί δυνατά να λιώσουν.
Ρίχνω το μίγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο, το σκεπάζω και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες.
Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 10 λεπτά να μαλακώσει.