Πάνω σε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια με τη βοήθεια δύο κουταλιών, φτιάχνω με ½ κγ καρύδια από πραλίνα και τα βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να λιώσει.
Ενσωματώνω το αυγό και προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα βάζω σταδιακά στο μείγμα.
Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αφού περάσει η ώρα βγάζω το μπολ από το ψυγείο και παίρνω από τη ζύμη μια γεμάτη κουταλιά της σούπας.
Στον λεμονοστίφτη έχω τοποθετήσει στην εσωτερική του πλευρά πλαστικό και βάζω εκεί τη ζύμη.
Με τα δάχτυλα ανοίγω τη ζύμη να τον καλύψει περιμετρικά παίρνοντας και το οδοντοτό σχήμα του και στη μέση τοποθετώ ένα «καρύδι» παγωμένης πραλίνας.
Με τη βοήθεια του πλαστικού κλείνω τη ζύμη και το τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Φροντίζω να αφήσω απόσταση μεταξύ τους γιατί όταν θα ψηθούν θα απλώσουν.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 13-15 λεπτά. Δεν παίρνουν χρώμα, μόλις δω ότι από κάτω αρχίζουν να χρυσαφίσουν είναι έτοιμα.
Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Τα αποθηκεύω σε καλά κλειστό δοχείο.