Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υγρά υλικά, το νερό, το ελαιόλαδο και τη ρακή, ανακατεύω.
Αναμιγνύω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα των υγρών μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και τα τοιχία.
Παίρνω τα 2/3 της ζύμης και το ανοίγω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε διάμετρο που να καλύπτει την διάμετρο και τα τοιχία του ταψιού (37 εκ).
Αλείφω το ταψί (25 εκ διαμέτρου) με ελαιόλαδο και μεταφέρω σ αυτό τη ζύμη. Φροντίζω να ακουμπήσει καλά στον πάτο και περιμετρικά. Κόβω όση περισσεύει από τα τοιχία.
Ξεκινάω να βάζω σε στρώσεις τα υλικά, πρώτα οι πατάτες αφού πρώτα τις ραντίσω με αλεύρι και αλάτι, έπειτα τα τυριά (ξινή και γλυκιά μυζήθρα), ο δυόσμος 1 ΚΣ, τα κολοκυθάκια που κι αυτά τα πασπαλίζω με αλεύρι και αλάτι και πάλι τα τυριά κι ο δυόσμος.
Επαναλαμβάνω τις στρώσεις άλλη μια φορά.
(πατάτες-τυριά-δυόσμος-κολοκυθάκια-τυριά-δυόσμος-πατάτες-τυριά-δυόσμος- κολοκυθάκια-τυριά-δυόσμος).
Τελειώνοντας τη γέμιση ραντίζω με 100 ml ελαιόλαδο.
Γυρίζω προς τα μέσα τη ζύμη που περισσεύει να σκεπάσει τη γέμιση.
Ανοίγω όμοια τη ζύμη που περίσσεψε και σκεπάζω την πίτα. Κόβω όση περισσεύει από τα τοιχία.
Γυρίζω περιμετρικά τη ζύμη να κλείσει σαν πακέτο η πίτα.
Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με σουσάμι.
Κόβω τα κομμάτια τις πίτας με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 – 20 λεπτά, η πίτα θα πάρει ελαφρό χρώμα.
Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω ζεστή ή κρύα.