Go Back
+ servings

Βάψιμο με κόκκινο λάχανο σε κόκκινο χρώμα

Δημιουργεί κόκκινο ομοιόμορφο χρώμα στο αυγό.
Βάψιμο με κόκκινο λάχανο σε κόκκινο χρώμα
Βάψιμο με κόκκινο λάχανο σε κόκκινο χρώμα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπ.
Χρόνος αναμονής8 Ωρ.
Μερίδες: 4 Αυγά

Συστατικά

  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 3 κ. σ. λευκό ξύδι
  • σκεπάζω με νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το λάχανο μαζί με το ξύδι.
  • Σκεπάζω το λάχανο με νερό.
  • Το βράζω για 20 λεπτά.
  • Στραγγίζω το ζουμί σε ένα βάζο.
  • Ρίχνω μέσα 4 άσπρα αυγά.
  • Αφήνω από 3 ώρες μέχρι μια νύχτα για πιο έντονο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Τα βγάζω πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνω να στεγνώσουν.
  • Για την δημιουργία «νερών» στα αυγά:
  • Πριν βάλω το αυγό στο διάλυμα το τυλίγω με ένα βρασμένο φύλλο λάχανου και το στερεώνω με λάστιχο.
  • Το βάζω στο διάλυμα και το αφήνω από 3 ώρες έως μια νύχτα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!