Go Back
+ servings

Βάψιμο με κόκκινο λάχανο σε κόκκινο χρώμα

Δημιουργεί κόκκινο ομοιόμορφο χρώμα στο αυγό.
Βάψιμο με κόκκινο λάχανο σε κόκκινο χρώμα
Βάψιμο με κόκκινο λάχανο σε κόκκινο χρώμα
Εκτύπωση Συνταγής
3.40 from 5 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
Χρόνος αναμονής8 Ώρες
Μερίδες: 4 Αυγά

Συστατικά

  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 3 κ. σ. λευκό ξύδι
  • σκεπάζω με νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το λάχανο μαζί με το ξύδι.
  • Σκεπάζω το λάχανο με νερό.
  • Το βράζω για 20 λεπτά.
  • Στραγγίζω το ζουμί σε ένα βάζο.
  • Ρίχνω μέσα 4 άσπρα αυγά.
  • Αφήνω από 3 ώρες μέχρι μια νύχτα για πιο έντονο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Τα βγάζω πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνω να στεγνώσουν.
  • Για την δημιουργία «νερών» στα αυγά:
  • Πριν βάλω το αυγό στο διάλυμα το τυλίγω με ένα βρασμένο φύλλο λάχανου και το στερεώνω με λάστιχο.
  • Το βάζω στο διάλυμα και το αφήνω από 3 ώρες έως μια νύχτα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!