Βάψιμο με κόκκινο λάχανο σε κόκκινο χρώμα
Δημιουργεί κόκκινο ομοιόμορφο χρώμα στο αυγό.
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά Λεπ. Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά Λεπ. Χρόνος αναμονής8 Ώρες Ωρ.
Μερίδες: 4 Αυγά
- ½ κόκκινο λάχανο
- 3 κ. σ. λευκό ξύδι
- σκεπάζω με νερό
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το λάχανο μαζί με το ξύδι.
Σκεπάζω το λάχανο με νερό.
Το βράζω για 20 λεπτά.
Στραγγίζω το ζουμί σε ένα βάζο.
Ρίχνω μέσα 4 άσπρα αυγά.
Αφήνω από 3 ώρες μέχρι μια νύχτα για πιο έντονο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Τα βγάζω πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνω να στεγνώσουν.
Για την δημιουργία «νερών» στα αυγά:
Πριν βάλω το αυγό στο διάλυμα το τυλίγω με ένα βρασμένο φύλλο λάχανου και το στερεώνω με λάστιχο.
Το βάζω στο διάλυμα και το αφήνω από 3 ώρες έως μια νύχτα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!