Χτυπάω καλά με το σύρμα 4 κρόκους αυγών με τα 60 γρ άχνη ζάχαρη.
Τα βάζω σε μπεν μαρί, πάνω σε κατσαρολάκι με 1 εκ νερό να βάζει και ανακατεύω για 3 λεπτά.
Βγάζω από τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να κρυώσει το μίγμα και προσθέτω το μασκαρόνε.
Σε φόρμα που έχω καλύψει με λαδόκολλα, καλύπτω τη βάση της με 6 σαβαγιάρ τα οποία πρώτα βουτάω σε κρύο καφέ.
Από πάνω απλώνω την μισή ποσότητα της κρέμας μασκαρπόνε και την πασπαλίζω με κοσκινισμένο κακάο.
Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνω την λιωμένη κουβερτούρα (να έχει κρυώσει λίγο) και την ενσωματώνω.
Στρώνω όμοια άλλα 6 σαβουαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ και απλώνω την σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζω όμοια με κακάο και καλύπτω με τα τελευταία 6 σαβαγιάρ με καφέ.
Καλύπτω με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με ½ ΚΣ άχνη, μέχρι να σφίξει σε σαντιγί.
Αφού έχει παγώσει το γλυκό το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και με κορνέ στο οποίο έχω βάλει τη σαντιγί φτιάχνω κορυφές.
Τις καλύπτω με κοσκινισμένο κακάο.
Σερβίρω κάθε φορά αφού έχω βγάλει το γλυκό για 20 λεπτά από την κατάψυξη, για να μπορέσω να το κόψω.