Go Back
+ servings

Καταπράσινο κριθαράκι με γαρίδες και κολοκυθάκι

Μία ευκολότερη εκδοχή του τέλειου κριθαρώτου.

Αρκετό για δύο πεινασμένους ανθρώπους!


Καταπράσινο κριθαράκι με γαρίδες και κολοκυθάκι
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος35 Λεπ.
Πιάτο: Ζυμαρικά, Θαλλασινά, Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 2 Άτομα
Θερμίδες: 1086kcal

Συστατικά

  • 250 γρ κριθαράκι
  • 250 γρ καθαρισμένες γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 125 γρ φέτα
  • 3 μεσαία κολοκύθια
  • 3 - 4 κ. σ. εστραγκόν ή γλυκάνισο αντί αυτού χρησιμοποίησε ούζο αντί κρασί
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί ή ούζο αντί εστραγκόν
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Βράζω το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Ψιλοκόβω τα σκόρδα και τρίβω κολοκύθια. Καθαρίζω τις γαρίδες αν δεν είναι προετοιμασμένες.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέτω το σκόρδο και το λίγο μπούκοβο. Ακολουθούν οι γαρίδες. Σοτάρω ως που να γίνουν ροζ. Προσθέτω το κρασί (ή το ούζο) και αφήνω να εξατμιστεί στο μισό.
  • Προσθέτω το εστραγκόν και το κολοκύθι και μαγειρεύω με κλειστό καπάκι σε μεσαία με δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ως που να ψηθεί.
  • Προσθέτω τη φέτα που θρυμματίζω με το χέρι και μειώνω τη φωτιά στο 1 μέχρι να λιώσει λιγάκι.
  • Προσθέτω το κριθαράκι και ανακατεύω.
  • Σερβίρω με λίγο ελαιόλαδο και μαϊντανό Απολαμβάνω με το υπόλοιπο λευκό κρασί!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 1086kcal | Carbohydrates: 108g | Protein: 54g | Fat: 39g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 371mg | Sodium: 1706mg | Potassium: 1269mg | Fiber: 7g | Sugar: 14g | Vitamin A: 852IU | Vitamin C: 58mg | Calcium: 573mg | Iron: 6mg